Biten ürünlerim #1


Merhabalar,

Dün kozmetik ürünlerimi toparlayayım istedim ve bitirdiğim ürünleri ayıklayıp attım. Ürünler hakkındaki düşüncelerimi de sizlerle paylaşayım istedim. İşte bitirdiğim ürünler ve yorumlarım:

  • Clinique SPF 30 Face Cream : Aslında kullandığım güneş koruyucu ürünler hakkında yazmayı planladığım yazıda bu üründen bahsedeceğim ama yine de çok koyu kıvamından dolayı memnun kalmadığımı belirteyim.
  • Seacret CC Cream : Hem cilt rengini eşitlemesi hem kapatıcılığı hem de içeriği sebebiyle cildime iyi gelmesi sebebiyle çok memnun kaldığım bir ürün oldu. Yenisini alacağım ancak acele etmek istemiyorum çünkü açıkçası bu ürün varken elim diğer ürünlere pek gitmiyor ve başka ürünleri de deneyimlemek istiyorum.
  • Clinique Take the Day Off Makeup Remover : Bu bitirdiğim seyahat boyu, orijinal boyunu daha önce kullanıp bitirmiştim. Bu makyaj temizleyici gözleri yakmıyor ve hassas ciltlere uygun, çift fazlı olması dolayısıyla da suya dayanıklı makyajı çıkarmada gayet başarılı. Yeniden alıp almamaya henüz karar vermedim çünkü elimde gayet iyi makyaj temizleyiciler var şu anda, ama her ne kadar şu ara Clinique markası ile yıldızım pek barışmasa da (beni instagramdan takip edenler bilir 😉 ) kullanabileceğim Clinique ürünlerinden biri.
  • Clinique Superdefense CC Cream : SPF 30 güneş koruma faktörlü bu CC kremden hiç ama hiç memnun kalmadım maalesef 🙁 Bir kere rengi benim tenime birkaç ton koyu geldi, ikincisi kapatıcılığından ve renk eşitlemesinden söz etmiyorum bile. Kıvamı o kadar yoğun ki maske gibi durdu yüzümde. Onun için çok ama çok başarısız bir CC krem diyorum. Bir daha yüzüme sürmem bile, o derece.
  • Clinique Moisture Surge : Jel yapısı ve emilimi ile kuru ciltler için tam bir ilkyardım ürünü kesinlikle. Nemlendirmesini, yapısını, hemen emilmesini çok sevdim. O kadar hızlı emiliyor ve cildi neme doyuruyor ki üzerine makyaj yapma konusunda sorun yaşamıyorsunuz ama ben makyaj altına kullanmaktan çok gün içinde kuruyan cildime ilkyardım yapmak için kullandım. Orijinal boyunu bitirmiştim ama bence bu küçük boy kavanozdaki seyahat boyu ve yeni tüpte olanları çantanızda taşımak ve kuruyan cildinize hızlıca müdahale edebilmek için çok daha kullanışlı 😉
  • Garnier Çift Fazlı Micellar kusursuz Makyaj Temizleme Suyu : Suya dayanıklı makyajı gayet güzel bir şekilde temizliyor ama benim yüzümde yağlı rahatsız edici bir his bırakıyordu, gerçi tüm makyaj temizleme ürünlerinden sonra yüzümü yıkamayı adet edindiğimden çok da sorun etmedim bu hissi. Uygun fiyatına karşın gayet başarılı bir ürün. Ama herkese makyaj temizleme süreci sonrası yüzünü yıkamayı tavsiye ederim, hiçbir şey suyun yerini tutmaz 😉
  • Clinique Liquid Facial Soap Mild : İtiraf edeyim bu ürünü özellikle son zamanlarda makyaj süngerlerimi ve fırçalarımı temizlemek için kullanıyordum. Kullanılabilecek bir ürün evet ama cildimi ve gözeneklerimi daha iyi temizleyen ürünler de var bu nedenle bir daha almam diye düşünüyorum.
  • Clinique High Impact Maskara : Sıradan bir maskara olup ne çok övebileceğim ne de yerebileceğim bir ürün. Sadece ikinci katta biraz topaklanma yapıyor ve bu topaklar kuruyup dökülünce göz altlarımdaki görüntüyü sevmiyordum. Kirpiklere hacim verdiğini söyleyemem ama zaten bunu vadetmiyor.
  • Avon Üçü bir arada Dudak kalemi, Ruj ve Gloss : Pembe (Sheer Lily) ve Kahverengi (Bronze) olmak üzere iki ürün vardı elimde, birkaç senedir elimde olan bu ürünleri bozulmuş olabileceği düşüncesiyle attım çünkü epey uzun zamandır benimlelerdi ve kullanmıyordum artık. Gloss olarak bir yapış yapış bir his bırakıyordu hatırladığım kadarıyla ama çok eski olduklarından ve uzun zamandır kullanmadığımdan daha fazla yorum yapamayacağım. Kullanım açısından kullanışlı düşünülmüş ürünler.
  • Avon Extreme Glazewear Lip Gloss : Özellikle yazın kullanılabilecek ürünler, aynı zamanda genç kızlar için de ideal; çünkü çok hafif bir renk veriyor ve dudakların hafif ıslak ve nemli olmasını sağlıyor. Benim kullanıp bitirdiğim renkler:
    1. Blossom
    2. Rose Shine
    3. Nectar Shine
    4. Metalic Blush
    5. Metalic Garnet
    6. Pale Pink
  • Max Factor Miracle Touch Creamy Blush : Bendeki 03 Soft Cooper rengi hem beyaz hem de buğday tenliler için son derece doğal duran bu krem allık kullanımı ve dokusu ile de çok başarılı.
  • Golden Rose Lipgloss Palette : Genç kızlığımda çok severek kullandığım bir üründü. Yine olsa yine alacağım bir ürün çünkü gerek ruj üstüne simli ya da parlak gloss’ları kullanabilir gerekse daha hafif bir görünüm için doğrudan dudağa uygulayabilir ve güzel bir görüntü elde edebilirsiniz, yazın plajda falan kullanım için da gayet güzel 🙂

Evet benim yorumlarım bu şekilde. Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu ürünler arasında sizin kullandıklarınız var mı?

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment