Düzenli bir Hayat ve planlayıcı önerileri

Merhabalar,

Hayatımızda bazen çok fazla şey oluyor ve tüm olanları toparlamak için yardıma ihtiyacımız olabiliyor. İşte bu noktada modern hayatın sunduğu düzenleyiciler (organizer) imdadımıza yetişiveriyor. Günlük hayatımızda kullandığımız çok çeşitli düzenleyiciler var evet, ama bugün hayatımızı düzenlemek için kullandığımız veya kullanabileceklerimizden bahsedeceğim. Şuna da değinmeden geçemeyeceğim birazdan bahsedeceğim ürünler sponsorlu değildir sadece kişisel fikirlerimi sizlerle paylaşıyor olacağım.

Ozpack

Kitap, defter, kalem, tablet/laptop, telefon, şarj cihazı vs. taşımak için ister spor ister iş hayatına uygun ciddiyette oldukça kaliteli bu ürünleri ömür boyu tamir garantisiyle kullanabilirsiniz. Üstelik bu ürünler sağlığa zararlı kanserojen madde (fitalat) içermiyor. Üstüne isminizi yazdırabilir ve ürün sitesinde bulunan emojilerden istediğinizi seçerek ürününüzü daha da özelleştirebilirsiniz.

Farklı boy ve modellerdeki ozpack’leri web sitesinden veya instagram sayfasından inceleyebilirsiniz. Son olarak bu markanın “Bu Dünya Özgür Olmaya Cesaret Edebilenlerindir” diyerek ne kadar farklı, özgür ve yenilikçi olduğunu  anlayabilirsiniz. İster kendinize ister arkadaşınıza alabilirsiniz, isterseniz de çocuğunuz/yeğeniniz/kardeşinize güzel bir karne hediyesi olarak düşünebilirsiniz, hatta içine güzel bir kitap da koyarsanız daha bir güzel olur sanki, ne dersiniz?

Tüm yapacaklarınızı akılda tutmak mümkün olmayabiliyor. Daha planlı bir hayat ve istenilen her şeyi not alıp unutmamamız için ajanda/defter kullanımı bize büyük kolaylık sağlıyor. Ajanda/defter için de size tavsiyelerim olacak, bakmanızı öneririm.

Getestilo

Herkesin ajanda kullanım amacı farklı olabilir. Örneğin öğrenciler sınavlarını, ödevlerini ve çalışma planlarını; çalışanlar ise toplantılarını, unutulmaması gereken işlerini not edebilir. Kimileri de finansal konularda planlama yapmak için ajanda kullanabilir. İşte tam da bu noktada ajandanın kişiselleştirilmesi önem kazanıyor ki istediğimiz bilgileri kaydedebilelim.

Ben renkli notlar almayı seven biriyim. Ajandamın rengarenk olması hoşuma giden ve beni motive eden bir şey. Ajandamı daha da cıvıl cıvıl hale getirmek için yapışkanlar (sticker) araştırırken internette Getestilo ile tanıştım. Ajandam için yapışkanların yanı sıra ajandamı daha da kişiselleştirebileceğim Güzellik ve Bakım Seti, Sağlık ve Egzersiz Seti, Seyahat Seti gibi ajanda sayfaları dikkatimi çekti. İlk siparişimi bu şekilde verdim. Hemen ertesi gün elime ulaşan ve büyük bir hevesle aldığım sayfalar benim ajandama olmadı maalesef 🙁 Tamamen benim dikkatsizce hareket etmem sebebiyle oluşan bu durum vesilesiyle Getestilo’nun o harika ajanda setlerinden sipariş etmeye bahanem olmuştu. Hemen Bronzie Set siparişimi de verdim ve o da ertesi sabah elimdeydi. O kadar şık, kişiselleştirilebilmesiyle de o kadar kullanışlı bir set ki anlatmaya kelimelerim yetersiz kalıyor.

Set içinde yer alan Bronzie defter düz sayfa yapısıyla hem not almaya hem de çizim yapmaya olanak sağlıyor. Evet belki noktalı olsaydı daha da kullanışlı olabilirdi, defterin noktalı olması Bullet Journal’da olduğu gibi hem hizalı yazı yazabilmeye hem de çizim yapacaklar için kılavuz olarak kullanabilmeye olanak sağlar. Neden olmasın, yapılamayacak bir şey değil, buradan GET Estilo’nun kurucusu ve yaratıcısı Gamze hanım’a da ulaşmış olalım 🙂

Yine set içindeki çanta çok güzel, ister makyaj çantası olarak kullanın ister kalem, şarj cihazı, usb bellek gibi ıvır zıvırlarınızı koyun, her şekilde çok kullanışlı ve bir o kadar da şık.

Son olarak seti alma sebebim: Ajanda. Personal size (14cm x 20cm) düzenleyici ajanda içindeki kartlık bölmesini cüzdan taşımayıp kimlik, kredi kartı için kullanabileceğiniz gibi iş hayatınızda kartvizitleri de koyabilirsiniz. Ajanda kişiselleştirilebilir olduğu için oldukça kullanışlı, ayrıca sitede çok çeşitli ajanda sayfaları da bulabilirsiniz. Zaten çok şık olan bu ajandayı yine sitede bulabileceğiniz çeşitli aksesuarlar ile daha da şıklaştırabilirsiniz.

Sevdiklerinize bir hediye arayışındaysanız bir bakın derim. Instagram hesaplarını da inceleyebilirsiniz. Hatta belki kendinize de almak istersiniz. Üstelik erkekler için modelleri de var. Ben şahsen tesadüf eseri tanıştığım bu markayı ve ürünlerini çok sevdim. Son olarak da alışveriş yaptıktan sonra Facebook üzerinde sadece üyelere özel bir grupları var oradan da hem ajanda doldurmaya dair farklı fikirler edinebiliyor hem de yeni ürünlerden ilk siz haberdar olabiliyorsunuz.

Juno Paper & Planner

Rengarenk, cıvıl cıvıl bir ajanda/günlük tavsiyem daha var. Getestilo’dan farklı olarak daha renkli ama iş hayatından çok günlük hayat için tasarlanmış ürünleri var. Smart planner A5 boyutunda telli defter şeklinde iken; Basic planner ve Planner set A5 boyutunda klasör şeklinde, hepsi de tarihsiz planlayıcılar. Zaten Getestilo ile tanışmam da Juno paper ajandam için daha fazla yapışkan arayışına girmem sayesinde oldu. Şimdi günlük hayatımda Juno paper ajandamı kurumsal iş hayatımda ise Getestilo ajandamı kullanmayı planlıyorum. İkisi de bir yandan kullanmaya kıyamayacağım kadar güzelken bir yandan da kullanmaya sabırsızlandığım düzenleyiciler ve dolayısıyla paylaşımlarımda sıklıkla karşılaşacaksınız.

Juno paper & planner internet sitesine gittiğinizde Anne & Bebek günlüğü de göreceksiniz. Hamilelik süresince ve sonrasında bebeğinizi gelişimiyle ilgili önemli bilgileri kaydedebileceğiniz çok güzel bir defter. Ben arkadaşlarım ve kuzenime hediye olarak epeyce hamilelik günlüğü araştırdım ve hem kalitesi hem de içeriği ile kesinlikle bunu tavsiye ederim. Ben de ilerde kullanırım belki 😉

Bir de en son çıkan beslenme ve egzersiz günlüğü var. Instagram hesaplarından veya web sitesinden bakabilirsiniz. Ben de aldım ve kullanmak için sabırsızlanıyorum…

La Tua Design

Peki hem iş hayatında hem de günlük hayatta kullanabileceğiniz çeşitli planlama ürünleri desem. Hem de bahsettiğim planlama ürünleri sadece ajanda ve defterden ibaret değil 😉 Çeşit çeşit yapılacaklar listeleri, not kağıtları, haftalık ve aylık planlayıcılar, takvimler, kalemler, çantalar ve daha neler neler… Instagram hesapları üzerinden keşfedip internet sitelerine girince kendimi kaybettiğim bir site oldu. Karar veremeyince de süpriz kutu alayım dedim sağolsun LaTua Design da inanılmaz güzellikte bir paket hazırlamış benim için. Paketlemesi ile içeriği ile o kadar beğendim ki kelimelere dökemiyorum. Sadece paket keşke kutu içinde gelseymiş çok daha şık olurdu, bir de ben o güzelim kalemlerinden de çıksın isterdim paketten, neyse yeni siparişimle kalem de alırım artık 🙂

Bir de kurumsal işler de yapıyorlarmış, benim çalıştığım da dahil olmak üzere bütün firmalara duyurulur 😉 Çalışanlara hem güzel bir yeni yıl hediyesi hem de planlı çalışmaya teşvik için güzel bir jest olur, benden söylemesi 🙂 İnternet üzerinden almak istemezseniz web sitelerinden ayrıca ürünlerine ulaşabileceğiniz adresleri öğrenebilirsiniz.

mutluyum çünkü shop

Instagram hesaplarında görüp bayıldığım Galaxy ajandaları için 2 kez sipariş verme gafletinde bulunduğum hatta zamansız mutluluk ajandasını yakın zamanda bir takipçime hediye ettiğim, ürünlerine söyleyecek lafım olmasa da iletisim ve müşteri memnuniyeti konusunda maalesef sınıfta kalan bir marka oldu benim için. Ürünleri gerçekten çok ama çok güzel ama sipariş verdikten sonra hiç bir şekilde bilgilendirme yapılmaması, stokların web sitesinde güncellenmemesi sebebiyle aslında stokta olmayan ürünü sipariş edebilmeniz ve siparişin ASLA sitede belirttikleri gibi 5 gün içinde elinizde olmaması beni hayal kırıklığına uğrattı açıkcası.

Bildiğim kadarıyla mutluyumçünkü’yü sevgili Simla Canpolat kurmuştu , şu an ilgisi kaldı mı bilmiyorum çünkü yeni bir işe girişmiş kendisi. Bu arada theklishe için başarılar diliyorum Simla, en kısa sürede ürünlerini incelemek istiyorum. Hatta bu yazıyı yazarken websitesini bir inceleyeyim istedim ancak servis sağlayıcıdan kaynaklı sanırım siteye giriş yapılamıyordu, daha sonra tekrar deneyeceğim 😉

Fa Books

İlk olarak fitkutu sayesinde tanıştığım Her Şey Güzel Olacak tarihsiz ajandası, sonrasında D&R internet sitesinde görüp beğenerek aldığım günlük planlayıcı, haftalık planlayıcı ile diyet ve egzersiz günlük planlayıcı gerçekten çok kullanışlı. Ayrıca web sitesinde daha başka bloknot ürünleri (kendi kendine terapi, market alışveriş listesi, haftalık yemek planlayıcı, yapılacaklar listesi, bugünün hedefi gibi) ve özel günlerinizde kullanmak için Misafir defteri, anı defteri gibi çok geniş bir ürün yelpazesi var, yine instagram hesaplarından görebilirsiniz. Mutlaka internet sitelerini ve instagram hesaplarını inceleyin derim 😉 ayrıca D&R, Kitapyurdu, Babil, BKM Kitap gibi Kitap ve Kırtasiye mağazalarında da ürünlerinin bazılarını bulabilmeniz mümkün.

Evet, hem her zaman kullanabileceğiniz hayatınızı planlamaya yardımcı olacak hem de sizi yansıtacak, eliniz ayağınız olacak planlama ürünlerinden bahsettik. Tam bir kırtasiye aşığı olarak ben yeni keşfettiğim ve bayıldığım ürünleri sizlerle paylaşmak istedim. Ayrıca yeni yıl yaklaşırken ister kendinize ister sevdiklerinize güzel bir hediye alternatifi olur diye düşünüyorum. Sizin de bana önereceğiniz ürünler ve/veya markalar varsa ister aşağıya yorum bırakın ister sosyal medya üzerinden lütfen bana ulaşın 🙂

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment