Güneş Koruyucu Ürünlerim

Merhabalar,

Yazın yaklaştığı ve güneşin etkisini yavaş yavaş da olsa hissettiğimiz şu günlerde önemi daha da artan bir konudan bahsetmek istiyorum. Son derece beyaz ve aşırı hassas bir tene sahip olduğumdan yüzüme dört mevsim güneş koruyucu uyguluyorum. Özellikle güneşin etkisini arttırmasıyla da güneş koruyucu kullanmadan dışarı çıkmamaya gayret ediyorum, kışın ve güneşin çok da etkili olmadığı zamanlarda güneş koruma faktörü içeren nemlendirici veya bb krem gibi cilt ürünleri idare etse de yazın mutlaka özel ve yüksek faktörlü güneş kremi kullanmam gerekiyor.

Ben yüzüm haricinde de boyun, omuz ve dekolte bölgesi gibi daha ince deri katmanına sahip bölgeler için de yüksek faktörlü ve hassas ürünler kullanıyorum. Zaten en çok kullandığım güneş koruyucusu SPF 50+ (yüz için veya hassas ciltler için olanlar), elimde bu ürünler haricinde elimde plajda kullanmak veya normal zamanlarda da olsa kol ve bacaklara uygulamak için güneş koruyucu ürünler de oluyor, çoğunlukla yine SPF 50+ tabi ki 🙂 İşte şimdiye kadar kullandığım güneş koruyucu ürünler ve yorumlarım:

Avéne Eau Thermale High Protection Creme 50+ (Ben dermatalog tavsiyesi ile almıştım, ve çoook memnun kaldım. Aldığım eczane renkli çeşidinin de olduğunu söylemişti ama ben renkli cilt ürünlerini çok kullanmamaya çalıştığımdan renksiz olanı tercih ettim. Gerek yapısı gerekse koruyuculuğu çok çok iyi, içerisinde termal su bulunması da ayrıca bir artı zaten 😉 Benden tam not aldı. )

“Hassas ciltler için çok yüksek koruma. Tüm güneş ışınlarına karşı etkili ( UVB-UVA). Paraben içermez. UVA uygunluk sertifikalı. Suya karşı ÇOK dayanıklı. %100 fotostabil. Göz yakmaz ve iz bırakmaz.”

“Bütün gereksinimlere cevap verir : etkinlik, kalite, zevk ve güvenilirlik. Pierre Fabre Grubunun Araştırma Merkezinden ortaya çıkan aktiflerin özel birliği olan SunSitive protection®dan faydalanır:* Asgari bir kimyasal filtre sayısını garantileyen aktif koruyucu bileşenler.* Pre-tokoferil E vitaminin ışıkta istikrarlı öncüsü olup, tamamlayıcı bir hücresel koruma sağlar.* Avène Termal Suyu, doğal olarak yatıştırıcı ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Uygulamasını özellikle zevkli bir hale getiren şeffaf ve yağsız bir doku sunar. Şeffaf ve renkli versiyonları bulunmaktadır. Havasız pompa : Pratik pompa, ürünün uygulanacak miktarını kolayca dozlamaya imkan sağlar.”

Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced 50+ (Şahsen yüz için kullanmam, çünkü yapısı çok yağlı geldi bana, fazla sürmememe rağmen bir türlü yüzüm kremi emmedi ve bembeyaz kaldı yüzümde 🙁 Ancak vücuda uygulanması konusunda sıkıntı olmadı, beyaz tenime iyi bir koruma sağladı diyebilirim.)

“Güneşe bağlı erken cilt yaşlanmasını ve güneş lekesi oluşumunu önler. Yağsız, yapışmayan ince dokuya sahiptir. Yüzünüzün güneş ışınlarından zarar görmesini engeller.”

Babé facial sun screen cream SPF 50+ oil free (Bu ürün hep önerilmişti bana ancak ben sevmedim. Yüz için olan güneş koruyucuların daha iyi emilmesini bekliyorum sanırım. Kullanalı epey oldu ama belki formulizasyonunu değiştirmişlerdir, tekrar denenebilir belki, ama yine beğenmezsem sanırım başka da şans vermem.)

“Babe yüz için yağsız Güneş Koruyucu Spf 50 Krem Güneş ışınlarına karşı aşırı hassas ve alerjik yapıya sahip ciltler için yüksek koruma sağlamasının yanı sıra Yağsız bir içeriğe sahip olmasından dolayı cildin reaksiyon göstermesine izin vermemektedir. Yağsız bir yapısı vardır. Yağlı ve akneye yatkın ciltlere özel formülize edilmiştir. Cilt tarafından çabuk emilim sağlar. Bunun yanında tahriş etmeyen ve sakinleştirici bileşenleri ile de zengindir. Fiziksel, bitkisel ve kimyasal bir çok filtre içeren Babe Yüz İçin Yağsız Güneş Koruyucu Spf 50 Krem suya karşı dayanıklı olarak geliştirilmiştir.”

Clinique SPF 30 Face Cream (Koyu kıvamı nedeniyle kullanmakta zorlandığım bir güneş kremiydi, ta ki yeni likit formundakiyle tanışana kadar 😉 )

“Solar Smart teknolojisi ile geliştirilmiş, güneş yanığı ve yaşlanmaya karşı etkin koruma sunan formül, UVA ve UVB ışınlarına karşı cildinizi korur. Cildin onarım sürecini iyileştirerek, yaşlanma belirtilerine karşı koruma sağlar. Antioksidan içeriği sayesinde, çevresel zararlara karşı cildi korur. En hassas ciltler için bile uygundur. Dermatologlar tarafından test edilmiştir. Yağsızdır.”

Nivea Sun Kids  SPF 50+ (Yüz için değil ama vücut için güzel bir koruyucu. Suya dayanıklılığı benim gibi uzun süre güneşlenmekten hoşlanmayan ve sudan çıkmayıp suda yananlar için bir artı. Zaten çocuklar için geliştirilmiş bir koruyucu olduğundan hassas ciltlere yönelik ve suya dayanıklı 😉 Şimdi pompalı ambalajı ile çok daha kullanışlı.)

“Bakım yapan formülü ile uzun süreli güneş koruması ve derinlemesine nemlendirme sağlar, güneş alerjisi riskini azaltır. Dengeli bir UVA ve UVB filtre sistemine sahiptir. Güneş yanıklarının yanı sıra cildin erken yaşlanmasına karşı ANINDA, hem suya dayanıklı koruma sağlamakta hem de güneşe bağlı alerji riskini minimuma indirmektedir. Mükemmel UVA koruması sayesinde, cildinizin sağlığını daha iyi korumaktadır.”

Watsons sunblock face cream SPF 50 (Bana çok yağlı geldi, o kadar ki cildim emmedi ve yüzüm resmen parladı. Sıcakta yüzümün sürekli terlemesine sebep oldu 🙁 Benim kullanabileceğim bir ürün olmadı maalesef, üzgünüm Watsons.)

“Watsons Yüksek Koruma Yüz Kremi GKF 50, güneş koruyucu Solar-Tech teknolojisine sahiptir. İçeriğinde bulunan çok etkin hammaddeler ile kapsamlı ve uzun süreli güneş koruması sağlar. Ödüllü bir doğal içerik olan Malus Domestica, ısı koruma içeriği ve güneş koruma ajanları sayesinde zararlı güneş ışınlarına ve yaşlanma etkilerine karşı korumaya; cildinizi onarıp güçlendirmeye yardımcı olur.”

Clinique SPF 50 mineral sunscreen liquid for face (Son zamanlarda Clinique markasıyla sürekli sorunlar yaşasam ve markadan soğumuş olsam da hakkını vermem gerek bu ürün sıvı yapısıyla çok kolay uygulanabilmesi ve cilt tarafından hemen emilmesi sayesinde çok kullanışlı. İster makyajınızın altına uygulayın, isterseniz tek başına. Cildin emmesi için uğraşmadan uygulayın ve çıkın 😉 )

“Solar Smart teknolojisi ile geliştirilmiş, UVA ve UVB ışınlarına karşı cildinizi korumaya yardımcı olur. Antioksidan içeriği sayesinde, çevresel zararlara karşı cildi korumayı destekler.Dermatologlar tarafından test edilmiştir. Yağsızdır.”

Clinique Sun SPF 30 Body Cream (Vücut için güzel, kullanılabilir. Çok mu mükemmel, hayır ama yeterince koruyucu, bende de herhangi bir sıkıntı yaratmadı 😉 )

“Suya ve Neme Dayanıklıdır. Hassas Ciltler için Uygundur.  UVA/ UVB ışınlarına karşı etkili bir güneş koruması sağlamaya yardımcı olur.Erken yaşlanma belirtilerine sebep olabilecek UVA hasarlarına karşı korumaya yardımcı olur. Erken yaşlanmanın belirtileri olmadan, hasarı ciltten temizlemeye yardımcı olur. . kolayca absorbe olmayı destekler ve hassas ciltlere uygundur. Güneşe maruz kalmış cildi yatıştırır, rahatlatmaya katkıda bulunur. Hafif formül anti-irritanlar ve nemlendirici içeriklere sahiptir.”

Yves Rocher UV Beauty Shield SPF 50 (Gerek yapısının inceliği gerek cilt tarafından hızla emilmesi gerekse koruyuculuğu ile çok sevdiğim Clinique SPF 50 mineral sunscreen liquid for face ürününe bağımlı olmamamı sağladı, malum Clinique son zamanlarda beni fazlasıyla hayal kırıklığına uğrattı. Kesinlikle tavsiye edeceğim ve severek uzun zaman kullanacağım bir güneş koruyucu buldum.)

“Yüksek koruma faktörüyle güneşin tüm zararlı ışınlarına karşı cildinizin etrafında bir koruma duvarı oluşturan Yaşlanma Karşıtı Koruyucu Yüz Kremi ile hem güneşin, hem de daha genç bir cildin keyfini sürün. 50 Koruma Faktör ile 8 saat boyunca güneşe karşı etkili üstün koruma sağlayan krem, güneşe bağlı cilt yaşlanmasının ve cilt lekelerinin oluşumunu engeller. Cilde gençlik ışıltısı kazandıran koruyucu yüz kremi, aynı zamanda cilt tonunu da eşitler. Cildi rahatlatan ve cilt konforunu sağlayan Organik Karite ve Makademya Fındığı içerir.”

Denemek istediklerim de var tabi ki. Alıp kullandıktan sonra bu ürünler hakkında da görüşlerimi sizlerle paylaşırım 😉

Sebamed multi protect sun cream SPF 50+

“Hassas cilt korumasında yıllardır öncülük eden Sebamed, oluşturduğu yeni ‘Güneş Koruma Serisi’ ile hassas ciltlere yoğun bir koruma ve bakım kombinasyonu sağlamaktadır. Eşsiz bir filtre sistemi ve aktif nemlendirici bakım kompleksi içeren tüm SEBAMED GÜNEŞ KORUMA SERİSİ, en ileri koruma sağlar. Yoğun nemlendirme ve cildi yeniden yapılandırma yeteneği ile çok hızlı bir şekilde ciltten emilir.”

La Roche-Posay SPF 50+ Bu ürünün incelemek istediğim birkaç çeşidi var aslında 🙂

  • Anthelios SPF 50+ Invisible Face Mist Ultra-Light
  • Anthelios XL SPF 50+ Tinted Dry Touch Gel-Cream Anti-Shine
  • Anthelios Dermo-Pediatrics SPF 50+ Lotion Baby
  • Anthelios SPF 50 Smoothing Optical Blur Unifying
  • Anthelios Süt SPF 50+

ROC Soleil Protexion SPF 50+ Sensitive Cream Sadece tatil zamanı kullanılan güneş bakım ürünlerinin çok daha ötesine geçtiği söylenen bir ürün, denemek gerek 😉

Shiseido Ultimate Sun Protection Lotion SPF 50+

“Bu yenilikçi güneş kremi, cildiniz için güçlü bir koruma sağlayarak terleme veya suyla temas halinde dahi çok daha etkili bir koruma sağlar. Çoklu Çevre Savunması, Çok Yönlü Cilt Koruması – Yüz için. Bu yenilikçi güneş kremi, cildiniz için güçlü bir koruma sağlayarak terleme veya suyla temas halinde dahi çok daha etkili bir koruma sağlar.Aynı zamanda kuruluk,oksidasyon* ve hücre DNA* hasarından korumak için cilt bakımı içeriklerine sahiptir.Kolay uygulanabilir ve nazik yapısıyla yüksek koruma sağlar. Özel SuperVeil-UV 360™ teknolojisi ile cildi UVA/UVB ışınlarından ve ışın yaşlanmasına karşı korur.Terleme veya suyla temas halinde pozitif tepki vererek ekstra güçlü koruma sağlayan WetForce Teknolojisi ile formüle edilmiştir. Suya çok dayanıklı. Terlemeye dayanıklı.”

Siz cildinizi güneşten korumaya ne kadar önem veriyorsunuz, hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Hassas ciltler için bana önerebileceğiniz yüksek faktörlü güneş koruyucu ürünler var mı?

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

COMMENTS

  • beliz can

    Avéne Eau Thermale High Protection Creme 50+ BİR SÜRE ÖNCE BENDE KULLANMIŞTIM VE CİDDEN GÜNEŞ PROBLEMİ YAŞAYANLARA ÖNERİLEBİLECEK BİR ÜRÜN. DEĞERLİ PAYLAŞIMLARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER 🙂

Leave a Comment