Yves Rocher Anti-Chute etkisi?

Merhabalar,

Bu yazımda sizlere nisan ayında büyük bir hevesle aldığım Yves Rocher Anti Chute saç dökülmesine karşı şampuan ve serumundan bahsetmek istedim. Sosyal medyada haftalık olarak yorumlarımı sizlerle paylaştım aslında ama yine de derli toplu bir şekilde okumak isteyenler ya da paylaşımımlarımı kaçırmış ve bilgi sahibi olmak isteyenler için kollarımı sıvadım ve yazıyorum 😉

Dökülme karşıtı ürünler özellikle de şampuanlar saçı sertleştirir. Ben de bu nedenle biraz tereddütlü yaklaşırım bu ürünlere. Saç dökülmesini önlicez diye saçların kırılmasına göz yummaya da gerek yok yani 🙂 Yine saçımı acaba sertleştirir mi tereddütüyle alsam mı almasam mı diye düşünürken Bakırköy Capacity Yves Rocher mağazası personeli bana ilk kullanımda saçımda sertlik hissetsem bile sonraki kullanımlarda böyle bir şikayetim olmayacağını söyledi. Bu sırada kendisine bu konuda teşekkür etmeliyim ki hakikaten de saçımı sertleştirmediğini gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Öncelikle şampuan ve serumu kullanım şeklimden bahsedeyim. Şampuanı haftada 2 kez serumu da her bir tüp üzerinde işaretli miktarlarda iki günde bir temiz saç derisine masaj ile yedirmek suretiyle uygulamanız tavsiye ediliyor, ben de bu tavsiyeye uydum. İlk kullanım sonrası için ilk etapta saçımı sertleştirdiğini sanıp ürksem de saçımı taramam ile birlikte o sertliğin kaybolduğunu ve şampuanın gayet güzel koktuğunu söyleyebilirim.

İlk haftanın sonunda hiç bir farklılık görmemiştim, öyle bir beklentim de yoktu zaten. İlk kullanımda ya da ilk haftada etkisini göstermesi demek mucize gibi bir şey saç dökülmesi konusunda.

İkinci haftanın sonunda hala bir etki görmemiştim; ancak kullanımının kolay olması, saçta yağlanma ve ağırlık yapmaması –ki ince telli saçlarda büyük bir problemdir- umutla kullanmaya devam etmemi sağladı.

Üçüncü hafta sonunda artık düşüncelerim netleşmeye başlamıştı. Şampuanın kokusu ve arındırması güzel, serum da kullanım açısından pratik ve saçı ağırlaştırmasa da saç dökülmesine karşı bir etkilerini görmedim.

Son serumu da bitirdiğimde maalesef ki düşüncelerim değişmedi. Evet bu tarz ürünlerde etkiyi tam anlamıyla görmek için uzun süreli kullanım gerekir; ancak kullanmış olduğum bu bir aylık süre zarfında saç dökülmemi bir nebze olsun azaltabilmesi gerekirdi ki üründe o ışığı görüp kullanmaya devam edeyim. Şampuanı da geçtiğimiz aya kadar kullanmaya devam ettim o da bitirmek için yoksa bir umudum olduğundan değil.

Genel olarak bu iki ürünün saç dökülmesine karşı bir etkisi olduğunu düşünmüyorum; ancak şampuanın temizlik etkisi ve kokusu güzel kullanılabilir. Seruma gelince ben bir daha para vermeyi düşünmem açıkcası. Serumun tek olumlu yanı saçı ağırlaştırmaması.

Bir süredir de bana özel hazırlanan Dr. Savon kişiselleştirilmiş şampuanı kullanıyorum. Onun inceleme yazısı da yakında bloğumda olur 😉

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment