Parfüm Koleksiyonum

Merhabalar,

Kokular Anılar ve Hisler” yazımda koku duyumuz sayesinde geçmişe, anılalarımıza, mutlu olduğumuz zamana yolculuk yaptığımızdan ve kokuların hislerimizi etkilediğinden bahsetmiştim…

Peki, kendimizi mutlu etmek için kullandığımız kokular yalnızca bir kokudan mı ibaret? Esanslar genellikle bir kokudan meydana gelirken parfümler birkaç kokunun farklı baskınlıklarda biraraya gelmesinden oluşur.

Parfümün cilt üzerindeki davranışı, bir üçgeni andırır. En tepede üst notalar, ortada orta notalar ve en altta da alt notalar. Parfümün ciltle temasından hemen sonra en yüzeydeki kokular hissedilir. 5 dakikadan 30 dakikaya kadar olan sürede ise yüzeydeki kokunun yavaş yavaş uçmasıyla, neredeyse birkaç saat boyunca kalıcılığını nispeten koruyan daha farklı bir koku duyulur. Yaklaşık 12-24 saat sonra da koku son halini alır. Parfüm notaları hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse;

Üst nota: Tepe notası da denir. Parfüm sıkılndığında alınan ilk kokudur ve en uçucu esanslardan oluşur. 2 – 5 dakika içinde kaybolur.

Orta nota: En önemli bölümü anlamında kalp notası da denir. Parfümün “tema”sını / “karakter”ini belirleyen kısmıdır. En belirgin hali kokunun cilde yerleşmesiyle ortaya çıkar ve kalıcılığı genellikle 20 dakika kadardır.

Alt nota: Dip nota da denir. Bu kısım, parfümün gerçek kişiliğinin, kalıcılığının ve başarısının ifadesidir. Kalıcılığı kullanılan parfümün konsantrasyonuna göre değişir (yaklaşık 6-8 saat).

Gelelim benim parfüm koleksiyonuma…

Öncelikle koleksiyonumdaki orjinal boy parfümlerin tanıtımlarında yer alan bilgileri paylaşmak istiyorum.

Victoria Secret Noir Tease
“Göz kırpın, gülümseyin ve oyun oynayın. Unutmayın, flört etmek bir sanattır. Flört etmekten, eğlenceden ve sürpriz oyunlardan ilham aldı ve Victoria`s Secret sadece kadınlar için Victoria`s Secret Sexy Little Things Noir Tease yarattı. Baştan çıkarıcı ve heyecan verici her şeyden ilham alan Victoria’s Secret Noir Tease parfümü genç bir kızı ve olgun bir kadını bir şişede birleştirdi. Siyah dantel detayları ve göz alıcı pembe rengi, Victoria’s Secret’ın imzalı kokusu Sexy Little Things’i ateşli bir dokunuşa dönüştürdü. Kıpır kıpır, neşeli, hayat dolu, yaşamaktan zevk alan kadınların tercihi olan Victoria`s Secret Sexy Little Things Noir Tease uyum ve ahenk ile birlikte hayatınıza renk katıyor. Parfüm, böğürtlen, ahududu, siyah vanilya, gardenya ve sandal ağacından oluşturulmuştur. Siyah vanilya, donmuş armut ve çiçekli gardenyanın sıcak birlikteliği Noir Tease, sonbahara ve size çok yakışacak.”

Bvlgari Omnia Coral
“Bvlgari’nin mücevher – parfüm serisine sunduğu en yeni parfümlerden bir tanesi de Bvlgari Omnia Coral EDT Bayan Parfüm’ dür. Eşsiz bir mücevher tasarımıyla karşımıza
çıkan bu parfüm, meyve kokularından oluşmaktadır. İçeriğinde barındırdığı birçok meyve kokusu, kırmızı meyvelerin eşsiz birlikteliğiyle taçlandırılmıştır. Kullanıcılarına tatlı bir koku veren bu parfüm yüzünüzde de tatlı bir gülümsemeye neden olacak. Oldukça dikkat çekici olan kokusuyla bu parfüm size iyi gelecek. Parfümün her kademesinde farklı meyvelerin birleşimiyle karşılaşacaksınız. Zarif şişesini de yanınızdan bir an olsun ayırmak istemeyeceksiniz. Meyve kokularıyla kendinizi çok özel hissedecek ve mutlu olacak, hem de etrafınızdakileri etkileyerek çekici bir kadın olacaksınız.”

Avon Alpha
“Ne istediğini bilen kadınların tercihi Alpha Kadın parfümü, canlı frambuaz, güçlü gül ağacı ve çekici hanımelinin mükemmel uyumunu birleştiren formülüyle dikkat çekiyor. Meyvemsi ve odunsu parfüm, frambuazın kırmızı tutkusunu kan portakalı ve içi ile birleştiren enerjik üst notalarla açılış yapıyor. Yumuşak hanımeli ve taze nilüferden oluşan güçlü çiçeksi orta notaların güç ve hacim kazandırdığı parfüm cazibeli eriğin meyvemsi dokunuşlarıyla zinde bir duygu yaratıyor. Altta yatan odunsu notalar ise parfüme güçlü bir duygusallık katıyor.”

Avon Ultra Sexy

“Avon şimdiye kadarki en seksi parfümü, Ultra Sexy EDT”yi sunar. Baştan çıkarıcı meyveler ve cazibeli çiçeklerin altın amberle buluşmasıyla canlı ve heyecanlı hissedeceksin. Çiçeksi, meyveli ve odunsu notalara sahip parfüm aynı zamanda afrodizyak etkilidir ve çıkarılabilir dantel kurdelasıyla gelir.”

Avon Far Away Bella

“Özgür ruhunuza hitap eden İtalyan limonu,Çin çiçekleri ve Brezilya baharatlarından oluşur.”

“Avon Far Away Bella diğer Far Away türlerine nazaran daha yaza uygun, kendince yoğun ama diğer Far Away çeşitlerine göre daha hafif bir parfümdür. Genelde Avon Far Away tam  bir kış parfümü iken Far Away Bella yazın rahatlıkla kullanılabilecek kalıcı bir parfümdür. İçeriğinde mandalina,manolya ve limon baklası bulunan koku kullanıldığı ilk anda başka zaman geçip dağılınca ise bambaşka bir kokudur.”

Avon Little Black Dress

“Her zaman zerafetin simgesi olmuş,zamana meydan okuyan klasik bir koku. Üst notalarında kayısı çiçeği ve hanımeli, alt notalarında ayçiçeği, gardenya ve ylang ylang bulunan misk ve sandal ağacının yumuşak dokunuşları ile hareketlenen, her zaman özel bir parfüm.”

“İçeriğinde beyaz çiçekleri ve ylang ylang özlerini taşıyor. Kalıcılığı tenden tene değişen bu hafif koku,genelde şekerli ve ağır kokulardan hoşlanmayan,çiçek kokularında da tereddüt yaşayanların tercih edebileceği tek kelimeyle beyaz sabun kokusunu anımsatan temiz bir parfüm.”

Avon Pur Blanca

“Aşkın en saf hali bu kokuda bir araya geliyor. Saflığın ve duruluğun peşinden giden kadınlar için.. Taze narenciye,yeşil yaprakların ve canlandırıcı baharat kokularının enerjik karması.”

 

Avon Simply Her

“Zarif gül yapraklarının, zambak dokunuşları ile büyüleyici birleşimi.”

Avon Little Pink Dress

“Kadınlar için çiçeksi meyveli bir koku. Turunçgiller, limon ve havyar üst notaları ile başlayan parfümün orta notalarında pembe şakayık ve yasemin bulunur; Dip yani alt notasında paçuli vardır.”

Avon Brazil Beat

“Hafif,enerjik ve romantik bir kokudur. İçeriğinde nilüfer,misk ve portakal olan bu çiçeksi koku sıradan bir koku değildir, insanı çeken sıcak bir yan vardır. Kalıcılığı tenden tene değişse de genelde 2-3 saat sonra tazelenmesi gereken bir parfümdür. Vücut spreyiyle birlikte kullanıldığında kalıcılığı arttırılabilir.”

“Nilüfer, misk ve portakalın çekici karışımından oluşan Brazil Beat EDT ile canlı ve tutkulu ol.”

Avon Summer White

“Summer White Kadın EDT, parlak çiçeklerle beyaz miskin birleşmesi ile ortaya çıkar ve yazın ferahlığını yaşatan hassas kokusuyla yaz renklerinin ruhunu yakala. “

“Yazın Güzelliklerini Anımsayacaksınız. Hafif ve taze his veren kokusu ile parfüm, çiçek kokularının yumuşak beyaz misk kokusuyla birleşiminden oluşuyor ve kullananları yaz günlerine götürüyor.”

Clinique Aromatics in White

“Aromatics in White, kendine modern ve imza bir koku arayan genç kadınlar için özel olarak tasarlandı.

  • İmza: Beyazının Olağanüstü Çarpıcılığı
  • Kategori: Oryantal çiçek
  • Top Notalar: Menekşe yaprağı akorları, Laden Bitkisi ve Baharatların keskinliği
  • Orta Notalar: Portakal çiçekleri, Paçuli Kalbi, Gül Yapraklarının şeffaf zerafeti
  • Alt Notalar: Esmer Amber ve Misk Notalarının Reçine ile harmanlanması”

“Narin taç yaprakları, ılık kehribar notaları ve durgun odunsu akorların cezbedici etkileşimini temsil eden Aromatics in White’ın üst notalarında menekşe yaprağı akoru, kehribarımsı Laden ve Uzakdoğu’ya özgü Sichuan Biberi; orta notalarında gül suyu özü ve portakal çiçeği; alt notalarında ise misk ve akamber bulunuyor.”

Clinique Happy Heart

“Parlak, baskın notalar, ferah limon notaları ve yumuşak çiçekler ile bir araya gelince eğlenceli bir koku ortaya çıktı.

  • İmza: Limonun gizemi, çiçeklerin zenginliği, duyguların karışımı. Sıkın ve mutlu olun!
  • Kategori: Taze çiçeksi
  • Top Notalar: Kırmızı Nar, Mandalina
  • Orta Notalar: Orkide, Lilyum ve Manolya
  • Alt Notalar: Misk Otu”

Clinique Happy

“Happy Heart çiçeksi bir kokudur ve mutluluğun romantik tarafını ortaya çıkarır. Sıcaklığın bir işaretidir. • İmza: Çiçeklerin zenginliği, sıcaklık, derinleşen duygular. Sıkın ve mutlu bir kalbe sahip olun!

  • Kategori: Zengin çiçek
  • Top Notalar: Mandalina, Salatalık
  • Orta Notalar: Sarı Çuhaçiçeği, Su Sümbülü
  • Alt Notalar: Sandal Ağacı”

CK One

“Üst notalar: bergamut, kakule, ananas, papaya, yeşil notalar, mandalina, limon

Orta notalar: menekşe, süsen kökü, inci çiçeği, yasemin, gül, muskat

Alt notalar: misk, amber, sedir, sandal ağacı, meşe yosunu”

Ben parfümlerim arasında çoğunlukla yaz için kış için gibi bir genelleme yapmam, kokunun bana hissettirdikleri ve olduğum/girmek istediğim moda göre günlük parfüm seçimimi yaparım. Her gün farklı parfüm kullandığım da olur, uzun süre aynı parfümü kullandığım da. Daha önce de bahsetmiştik ya, kokuların hislerimizle olan ilişkisi size yön verecektir.

Parfüm koleksiyonumdaki orjinal boy parfümlerim şimdilik bu şekilde. Benim için bir tutku olan mini parfümleri bu yazıma sıkıştırmak istemedim, başka bir yazımda da onlara yer vereceğim 🙂 Aynı şekilde bitirdiğim halde çok sevdiğim için tekrar almayı düşündüğüm ve de merak ettiğim ve almayı planladığım parfümler de var. Onlardan da bilare bahsederiz 😉

Sizin severek kullandığınız parfümler neler ve önereceğiniz parfüm varsa bana yazın 😉

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment