Sıradaki Parfümlerim

Merhabalar,

Parfüm koleksiyonumdaki parfümlerden de bitirip koleksiyonuma en kısa sürede yeniden katacağım hayatımdaki vazgeçemediğim kokulardan da bahsettik. Ancak almak ve kullanmak istediğim kokulardan hiç konuşmadık. Her ne kadar bende yer etmiş parfümlerden vazgeçemesem de çok merak ettiğim ve almayı çok istediğim parfümler de var. Bunlara her an yeni bir tane daha ekleyecek potansiyeli de kendimde görüyorum. Ne diyebilirim ki: Yeniliklere her zaman açığım 🙂

Hiç kullanmadığım ancak koleksiyonuma eklemeyi planladığım (evet yapmayı planladığım her şey gibi almayı planladıklarım için de liste tutuyorum 🙂 )  parfümler ise:

Lancome La Vie est Belle (Bu şekilde bir set bulup almaya çalışacağım, malumunuz mini parfüm tutkum 🙂 )

“Lancôme’dan mutluluğun parfümü: La Vie est Belle ile hayat güzeldir. Dilediğin gibi yaşa! Julia Roberts’ın gülümsemesinden ilham alan La Vie Est Belle, yaşamın güzelliğine dair evrensel bir bildiri. Fransa’nın önde gelen üç parfüm yaratıcısı tarafından oluşturulan özel içeriğiyle bu imza niteliğindeki koku sayesinde La Vie est Belle yepyeni bir koku dili üretiyor.  Çapraz Nota: İris Üst notalarda: Armut, Böğürtlen Kalp notalar: Iris Pallida, Portakal Çiçeği, Yasemin, Zambak Temel notalar: Paçuli”

Issey Miyake L’Eau d’Issey

“Issey Miyake’nin eski ve kült haline gelmiş parfümlerinden biridir, 1992 yılında Jacques Cavallari tarafından üretilmiştir. Parfümün notalarında en yoğun hissedilen kokular şu şekildedir: kavun, lotus çiçeği, inciçiçeği, gül, frezya, şakayık, misk, siklamen ve karanfil.  Çiçeksi kokular kategorisinde yer alan bu parfüm, klasik şişe tasarımı ile de dikkat çekiyor.”

Estee Lauder Beyond Paradise (Gerek şişesindeki renkler gerekse içindeki aromalar beni kesinlikle cezbediyor…)

“Mavi Sümbül ve İngiltere’nin güneyinde özel yetiştirilen Portakal Çiçeği’nin şaşırtıcı ve cazip uyumu ve Jabuticaba meyvesini keskin meyvası tam bir birliktelik sağlar. Egzotik çiçeklerin zengin bir karışımı olan Enerjik, dinamik, hayal dolu Beyond Paradise, yeni kuşak kadınlar için yaratılmış. Parfümün imajı yeni bir dünyanın hayalini yansıtıyor ve daha iyi bir dünyaya yolculuğa davet ediyor. Bu “new generation” koku, cinsellikle hayal gücünün güçlü bir buluşması.”

Chanel Coco Mademoiselle

“İçeriğinde bulunan notların yoğunluklarına göre sıralamaları patçuli, portakal, Türk gülü, bergamut, mandalina, portakal çiçeği, yasemin, vanilya, misk, tonka fasülyesi.”

Moschino Teddy Bear (Böyle sevimli bir parfüm şişesi daha görmediğinize eminim 🙂 Kesinlikle öncelikli almak istediğim parfümlerden biri!)

“Moschino için Jeremy Scott yine harika bir iş çıkartarak Moschino Toy parfümünü tanıttı. Şu anda sadece Teddy Bear veya türkçe adıyla Oyuncak Ayı modeli olan Toy serisi yeni modeller ile çok kısa bir zamanda rafları süsleyecek gibi gözüküyor. Oyuncak ayının kafasını yerinden çıkartarak kullanılabilen parfümün üzerindeki tişörtte “This is not a Moschino Toy” yazısı dikkat çekici. Kokunun tepe notasında; mandalina, kakule ve bergamot; kalp notasında lavanta, menekşe yaprakları ve alıç bulunuyor. Dip notasında ise; sandal ağacı, vanilya, dağ yosunu ve odunsu notalara vurgu yapan akasya, Teddy Bear’in ormandaki evine atıfta bulunuyor. İnkar edilemeyecek kadar eğlenceli bu Toy, gerek parfümün içeriği, gerek şişesi, gerekse de ambalajıyla parfüm dünyasında bir devrim niteliğinde. Son derece yenilikçi ve farklı tutumuyla, kendini gösteren ve sattıran bir parfüm.”

Miss Dior Cherie

“Çantanızdan çıkaramayacağınız bir yaz parfümü. Sizi çiçeksi, meyvemsi ve dolgun notalar, kullanımı keyifli, turunç özleri ve  meyve notaları ile devam eden gençlik ve çoşkuyu temsil eden bir koku”

Chanel Coco

“Mandalinanın tatlı ihtişamı Portakal Çiçeğinin eşsiz romantizminin mükemmel uyumu. İçimizi ısıtan bu koku modern kadının vazgeçilmezi.”

Space NK Melodrama

“Bergamut, tatlı portakal çiçekleri. İlk sıkıldığında hafif gibi hissedilse dezaman içinde yerini yoğun mistik bir kokuya bırakıyor. Muhteşem huzuru hissedeceğiniz bu parfüm yenilikleri takip eden kadınlar için”

Calvin Klein Euphoria

“Bu parfümü özel kılan içerisinde bulundurduğu siyah orkide, maun ağacı ve nar üçlemesinin yarattığı o egzotik koku. Ama yine de Calvi Klein’nin kokularından bir tanesini seçmek oldukça zor. Ülkemizde de gösterilen Full House (Bizim Ev) dizisinin yıldızı Ashley Olsen, Altın Küre ödülü sahibi Claire Danes ve American Beauty (1999)’ deki yardımcı rolüyle şöhrete kavuşan Mena Suvari bu parfümün en sadık kullanıcıları.”

Sizin de tavsiye edebileceğiniz parfüm varsa tavsiyelere her zaman açığım 😉 Artık parfüm zevkimi de az çok biliyorsunuzdur zaten 🙂

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Son olarak da “Koleksiyon içinde Koleksiyon” yazımda bahsettiğim Burberry Brit mini parfüm hediyelerimin sahipleri de belli oldu: “gulaygymn” ve arkadaşı “huriyeoltes”. Benimle ister sosyal medya hesaplarım vasıtasıyla ister e-posta yoluyla iletişim bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? Tebrikler 🙂

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment