Termalife Peloid Yüz Maskesi

Merhabalar,

Bugün size denediğim bir yüz maskesinden bahsetmek istiyorum: Termalife Peloid Yüz Maskesi. Öncelikle ürünün içeriğinden bahsedelim, ürünün üzerinde yazanı aynen aktarıyorum:

“Doğanın minarelleri cildinizde… Her 100 birimlik kuru toza ortalama %40 oranında zengin mineralli termal su ilave edilerek elde edilir. İçinde bulunan vücut için faydalı bazı elementler ve mineraller şöyledir; Silisyum Dioksit, Demir(3) Oksit, Magnezyum Oksit, Alüminyum Oksit, Kalsiyum Oksit, Sodyum Oksit, Potasyum Oksit, Humik Asit.”

%100 doğal olan bu ürünün vaatleri ise şu şekilde:

  • Yaşlılık görünümü giderir (Anti-Aging)
  • Cildinize mineral ve nem desteği sağlar
  • Deri yüzeyindeki zehirli maddeleri yok eder (Detoks yapar)
  • Derinin normal rengini sağlar (Toning), güneş lekelerinin görünümünü hafifletir
  • Cildin üst tabakasını nazikçe yeniler, pürüzsüz ve genç bir deri hazırlar
  • İçerisindeki humik asit iltihap gidericidir
  • Sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur

Kil içeren bu çamur maskesini uygulayacağınız bölgeyi temizledikten sonra çok ince bir tabaka halinde sürüp bekletiyorsunuz. Bekleme süresi hassas ciltler için 8 dk ve normal ciltler için 10-15 dk iken yağlı ciltlerde peloid kuruyana kadar diyebiliriz. Aynı uygulamayı selülit için de yapabilirsiniz. Daha sonra herhangi bir ürün (şampuan, yıkama jeli veya sabun) kullanmadan sadece su ile cildinizi temizliyorsunuz ve ürün üzerinde yazdığına göre pürüzsüz bir cilde merhaba diyormuşsunuz. Ben sadece bir kere kullandığımdan bu vaat hakkında pek bir yorum yapamayacağım.

Ürün tamamen doğal içerikli ancak bana kalırsa içerdiği kil nedeniyle yağlı ve sivilceli ciltlere daha uygun, satın almak veya incelemek isteyenler için linki buraya bırakıyorum. Hassas ciltlerde de bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ancak benim için çok gerekli ve faydalı bir ürün olduğunu düşünmüyorum. Benim elimde zaten doğal toz kil var ve ihtiyaç hissettiğimde bölgesel olarak onu kullanıyorum ama doğal toz kil bulamayanlar veya kendi maskemi hazırlayamam diyenler alıp kullanabilirler, kozmetik bir ürün değil tamamen doğal bu açıdan içiniz rahat olsun.

Son olarak da kendi maskesini yapanlar için bir tavsiye, bana da cilt uzmanı önermişti: Kil maskesini hazırlarken su yerine maden suyu veya termal su kullanırsanız – ben şahsen onca para verip aldığım termal sudansa maden suyu kullanmayı tercih ediyorum – maden suyunun içerdiği mineraller sayesinde daha sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşursunuz, ayrıca maskenin verimliliğini de arttırmış olursunuz 😉

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment