Benefit Nemlendirici Serisi

Merhabalar,

4 Mevsim cilt tipimin aynı olduğunu söyleyemem ancak her daim aşırı hassas olduğunu söyleyebilirim. Zaten son derece beyaz bir tene sahibim ve bildiği gibi açık tenli insanlar genellikle daha hassas cilde sahiptirler. Zaman zaman karmaya dönen cildim bazen de aşırı kuru olabiliyor. Cildimdeki bu sürekli değişimden dolayı da uygun nemlendirici bulmakta hep zorlanmış ve cildimin durumuna göre nemlendiriciler kullandığımdan rutin bir nemlendiricim hiç olmamıştı, ta ki yine bir gün Sephora mağazasına girene kadar 🙂

Sephora Capacity mağazasında o gün Benefit’in çıkarmış olduğu nemlendirici serisi ile tanıştığımdan beri sürekli kullanabildiğim nemlendiricilerim oldu ve o ürünler cilt bakım rutinimin temel öğeleri oldular. İşte benim o gün tanışıp cilt bakım rutinime giren ürünler:

Benefit Ultra Radiance Ferahlatıcı Yüz Misti

“Benefit’ın özel ürünü olan yüz misti, kuru ciltleri gün içinde ferahlatırken nemlendiriyor. İster bilgisayarın başında, ister trafikte yada plajda anında serinlik hissi yaratan bu ürün, içerdiği magnezyum PCA, beyaz ve mavi lotus çiçeği özleri sayesinde ciltte depolanan stresi arındırıyor.”

Bu mist makyaj üstüne bile uygulanabilmesi sebebiyle ayrıca kullanışlı, gün içerisinde –özellikle de açık havada veya bilgisayar başında çalışıyorsanız- kuruyan cildinizi nemlendirebilmek için birebir. Bazen –özellikle hafta sonları akşam cilt bakımı yaptıysam- gece uykudan önce yoğun bir nemlendiriciye ihtiyaç duymadığımda sadece bu misti sıkıyorum yüzüme ya da sabahları nemlediricimi sürüp evden çıktığımda ofiste makyaj yapmadan evvel yine mist imdadıma yetişiyor, ayrıca ten makyajımı yaparken kullandığım süngeri de bu mist ile nemlendiriyorum.

Benefit Moisture Prep Toning Lotion

“Benefıt’in nemlendirici tonik losyonu ile cildin en verimli şekilde nemi hapsetmesini sağlamak mümkün oluyor. Nemlendiriciden önce hazırlık aşaması olarak uygulanması gereken prep toning lotion takibindeki nem tedavisinin en iyi sekilde sonuç vermesini sağlıyor. Ürün, aynı zamanda cildi yumuşatıyor, canlandıyor ve aydınlatıyor. Neme ihtiyaç duyan ciltlerde en kısa sürede en iyi sonucu elde etmek isteyenler bu ürüne bayılacağa benziyor. Cildi anında yumuşak ve esnek bir görünüme ulaştırıyor. İçeriğindeki vitamin E, yulaf ve botanik özleri sayesinde cildi dış etkinlerden arındıran ürün, ince çizgilerin oluşumunu engelliyor ve cildi yumuşatıyor. İçindeki Hiyalüronik Asit, Aloe Vera ve maya özleri sayesinde ise cildi pürüssüzleştiriyor. Tüm cilt tipleri için uygun.”

Nemlendiriciye hazırlık yapması için geliştirilmiş bu ürünün kendisi de cildi nemlendirdiğinden zaman zaman üstüne nemlendirici uygulamama bile gerek kalmıyor. Aldığım zaman Sephora Capacity mağazasında benimle ilgilenen personel bana gündüzleri pamukla tonik gibi akşamları da serum olarak ellerimle uygulamamı önermişti, tavsiyesine uydum ve çok memnun kaldım 😉

Benefit Triple Performing SPF 15 PA++ Yüz Serumu

“Benefit yüz serumu, yağ içermeyen çok özel formülüyle cildi koruyup yatıştırdığı gibi cildin hafif ve yumuşacık kalmasını sağlıyor. Benefıt’e özel tri-radiance kompleks sayesinde cildin ihtiyacı olan nemi uzun vadede içine hapsetmesini sağlıyor. İçerdiği bitki özleri, hiyalüronik asit ve vitamin E sayesinde cildin antioksidan faliyetlerini hızlandırıp SPF 15 PA++ ile cildi zararlı güneş ışınlarından koruyor. Yapılan testler sonucunda, ürünü kullananların %94’ünde cildin neme doyduğu ve yumaşacık olduğu kanıtlanmıştır.”

Nemlendirici sürmeye üşendiğim zamanlarda bile gerek kokusu gerek dokusu gerekse uygulama kolaylığı sayesinde kullanmayı aksatmadığım bir ürün oldu. Bu ürün aslında sadece serum değil, hem serum hem nemlendirici hem de güneş koruyucu etkisi var, adı üstünde üçlü etki. Pompalı şişesi ve ürünün çabuk emilir yapısı sayesinde kullanımı çok rahat, çevremde “Nemlendirici kullanmaya üşeniyorum” diyen herkese önermişimdir 😉

Benefit It’s Potent Eye Cream Göz Çevresi Kremi

“Kadınlar Benefıt’in göz kremiyle parıldayan gözlere merhaba diyor. Benefıt’in özel ve iddialı göz kremi, göz çevresini besliyor. Benefıt’in en yeni teknolojiye sahip bu yeni ürünü göz çevresini nemlendirerek yenilerken koruyarak aydınlatıyor. Benefit’in bu iddalı kremi, koyu halkaları yok ederken; ince çizgilerin azaltıyor; daha aydınlık ve genç bakan gözlere kavuşturuyor. Ürün, içerdiği burnet özlü formül sayesinde cildi yatıştırıyor. Elma özleri, cildin kolojen üretimine yardımcı olurken, lakuvat özleri cildi serbest radikallardan koruma görevini üstleniyor. Peptit kompleks cilde elastiklik, sıkılık kazandırıp, sodyum hylarunat da göz çevresini ihtiyacı olan neme kavuşturuyor. Göz çevresindeki koyu halkaları ve ince çizgileri tedavi ederken, yaşlılık belirtilerine karşı koruma görevi sağlıyor.”

Herhalde en çok şikayetçi olduğum –belki de cildimin hassasiyetinden daha fazla- şey göz altlarımdır. Genetik olarak torbalı ve morluğa meyilli göz altlarım olduğundan mümkün olduğunca iyi nemlendirmem gerekiyor ki daha kötüye gitmesin. Bu sebeple göz altı ürünleri benim için ayrı bir önem taşıyor. Bu ürüne de bir şans verme adına almıştım ve aldığıma hiç pişman olmadım. Ben gündüzleri bu ürünü kullanırken geceleri daha yine de daha yoğun bir kremi tercih ediyorum, ama benim kadar sorunlu gözaltları olmayanlar için fazlasıyla güzel ve yeterli gelecek bir krem.

Benim kullandığım Benefit cilt bakım ürünleri şimdilik bu kadar. Memnuniyetim doğrultusunda diğer ürünleri de alıp kullanabilirim doğrusu, şimdiye kadar sevmediğim ya da memnun kalmadığım bir ürünü olmadı Benefit’in. Sizlere de gidip mağazada denemenizi öneririm, tahmin ediyorum ki siz de benimle aynı düşünceleri paylaşacaksınız.

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment