Kış biterken…

Merhabalar,

Malumunuz Cemreler düşmeye başladı, havalar ısınıyor, güneş yüzünü yavaş yavaş gösteriyor. Bahar’a adım adım yaklaştığımız şu günlerde, gündemimiz: BAHAR TEMİZLİĞİ  🙂

Bahar temizliği denince akla ilk önce baştan aşağı tüm evin temizlenmesi geliyor. Bense bugün daha farklı bir bahar temizliğinden bahsedeceğim: gardropların, ayakkabı dolaplarının hatta tüm dolapların temizliği.

Kış biterken kışlık kalın kazaklarımızı, yünlü ve kalın kıyafetlerimizi kaldırır ve incecik, tiril tiril kıyafetlerimizi çıkarırız. Tam da bu zaman, gardrobunuzda duran ve hiç giymediğiniz veya severek giymediğiniz, boşuna yer kaplayan kıyafetleri de ayıklamak için bulunmaz bir fırsat 😉  Tüm kıyafetlerinizi yatağınızın üstüne veya yere serdiğiniz temiz bir çarşafın üstüne dökün. Sonra tek tek gerek kıyafetin durumuna (bedeni, sağlamlığı vs gibi) gerekse sizde uyandırdığı duygulara göre gruplayın.

Üstümüze olmayan ama ya olursa dediğimiz kıyafetlerimizin içine şimdiye kadar giremediyseniz zorlamanın alemi yok, olur da o kadar zayıflarsanız kendinize ödül olarak zaten yeni kıyafetler alırsınız. Aynı şekilde içinize sinmeyen, sevmediğiniz, hatta giymeye elinizin bile gitmediği kıyafetleri tutarak gardropta yer işgal etmek de lüzumsuz.

Bağışayabileceğiniz veya satabileceklerinizi yıkayıp hazırlamak için bir kenara ayırın, atılacakları ise başka bir kenara. Atılacak kıyafetler ile ilgili olarak bunları çeşitli şekillerde değerlendirebilirsiniz, örneğin işe yarayabilecek düğme, kurdela gibi kısımlarını alıp ayırabilir, kotlardan ve tshirtlerden çanta yapabilir veya hobi malzemesi olarak kullanabilir, hatta bazı pamuklu kıyafetlerinizden temizlik bezi olarak bile faydalanabilirsiniz.

Kaldıracağınız kıyafetlerinizi ise kışa hazır bir şekilde yıkayıp bakımlarını yapmak üzere gruplara ayırın. Özellikle yün kıyafetleriniz için bakım önerilerine dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Tüm kışlık kıyafetlerinizin bakımını yaptıktan sonra yünlüler, pamuklular gibi özellikle cinsini de göz önünde bulundurarak gruplayıp kaldırabilirsiniz.

Aynı şekilde ayakkabılarınız için de eleme yaptıktan sonra tutmaya karar verdiğiniz ayakkabıların bakımını yapıp kaldırmanız kışa hazırlık olacaktır.

Yine kozmetikleriniz, banyo dolaplarınız, mutfak dolaplarınız ve hatta buzdolabınız için kullandığınız, kullanmadığınız, tarihi geçen ürünler gibi gruplama yapabilir ve fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. Kütüphaneniz için de verilebilecekleri ve atılacakları ayıklayabilirsiniz, böylece yeni gelecek kitaplara yer açılacaktır 😉

Son olarak da kendinizi ele almayı unutmayın 🙂 Hayatınızda istemediğiniz, memnun olmadığınız, sizi mutsuz yapan her şeyi ve bu konuda neler yapabileceğinizi düşünün ve fazla vakit kaybetmeden mutlaka harekete geçin.

Unutmayın hayat çok kısa ve gereksiz fazlalıklarla uğraşmak kayda değer olanlara ayıracağımız enerjiden ve zamandan çalıyor.

Ben BAHAR TEMİZLİĞİ’me bu hafta başlıyorum, ya siz?

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment