Arganine & DermArgan

Merhabalar,

Kazablanka seyahatim esnasında tanıştığım iki markadan bahsetmek istiyorum sizlere: “Arganine” ve “DermArgan”.
Unesco tarafından koruma altına alınan Argan ağacının meyvesinden elde edilen Argan yağı, son zamanların en çok konuşulan ürünlerinden biri olmaya aday. Argan Yağının faydaları saymakla bitmiyor. İçerisinde barındırdığı Omega 9, Omega 6, Steroller, felurik asit, E vitamini ve güçlü antioksidanlar sayesinde yaşlanma etkilerini azalttığı; nemlendirici özelliği ile daha kullanır kullanmaz kuru ciltlerin nemlenmesini, yağlı ciltlerin yağ dengesini sağladığı; cilt hücrelerinin yenilenmesini sağladığı; sivilceler, akneler, siyah noktalar gibi problemlere de bir son verdiğini; vücudunuzu daha elastik ve sıkı hale getirmeye yardımcı olduğu gibi bir çok faydası olduğunu söyleyebiliriz.

Argan yağının ana vatanı Fas’a gittiğimde, “Arganine” markası altında vücut losyonu, duş jeli ve şampuan & saç kreminden oluşan minik set oteldeki odamda beni bekliyordu. Başta klasik banyo seti diye düşünmüştüm ancak daha ilk kullanımım ile yanıldığımı anladım. Gerek kokusuyla gerek bıraktığı hissiyatla gerekse yaptığı bakımla şimdiye kadar kullandığım en güzel banyo ürünleri oldu kesinlikle. Tabi ki sonrasını tahmin edersiniz. Otel resepsiyonuna ve otel müdürüne bu ürünleri nereden bulabileceğimi sordum ve çarşıya yönlendirildim ama bulamadım. 🙁 Kazablanka’da iş nedeniyle bulunmamdan dolayı zamanım kısıtlıydı tabi bu yüzden istediğim gibi yoğun bir araştırma yapamadım, halen daha internet üzerinden araştırsam da olumlu bir sonuç elde edemiyorum. Otel müdürü nazikçe birkaç set hediye etmişti bana, artık son bir tane kaldığından kullanmaya kıyamıyorum. Fas’a giden olursa mutlaka araştırın hatta bulursanız bana da alın 😉

Bir de “Arganine”i araştırırken keşfettiğim başka bir marka var: DermArgan isminde doğal organik Argan yağı. Aldığım yerde tüm sertifikaları bizzat gördüm, sonuçta yabancı bir ülkedesiniz ve sağlığınız söz konusu, dolayısıyla şüpheci olup sorgulamak gerekiyor tabi 🙂 Ben Argan yağını banyodan yarım saat önce saç diplerime; saçlarımın çok nemsiz kaldığını hissettiğimde saç uçlarıma; haftada bir yüzüme yoğun bakım yağı olarak; tırnak diplerime manikür öncesinde kullanıyorum. Yalnız satın alırken cilde akşam uygulama yapılması hususunda özellikle uyarılmıştım. Fas’ta beyaz tenli olmak asalet simgesi gibi bu nedenle beyaz tene gündüz argan yağı kullanımını kesinlikle önermiyorlar. Ben de beyaz tenimle gayet mutlu olduğumdan bu tavisyeye uyuyor ve gündüz kullanmıyorum 🙂 Ben 6 şişe almıştım, 4ünü hediye ettim, 1 tanesi bitti sonuncuyu da hesaplı kullanıyorum. Siz de DermArgan ürünlerini internetten araştırabilirsiniz, ayrıca Kazablanka’ya yolunuz düşerse uğramak isteyebilirsiniz, ürün yelpazesi çok geniş. 

Şu aralar Fas’a gitme durumum olmadığından ve internetten de istediğim ürünleri satın alma şansım olmadığından araştırmalarım beni yeni bir marka ile tanıştıracak gibi: Nashi. En kısa zamanda alıp, düşüncelerimi de yeni bir inceleme yazısında paylaşacağım. Bakalım özellikle “Arganine”in yarattığı etkiyi görebilecek miyim?

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment