Güzelleşmek adına yapılanlar?

Merhabalar,

Güzelleşmek adına neler yapılıyor, nelere katlanılıyor değil mi? Peki özellikle son zamanlarda internette dolanan ipe sapa gelmez methotlara ne demeli?

  • Fondöten, BB krem, CC krem gibi cilt temel makyajı uygulaması için kullanılan kilotlu ya da pamuklu çoraplar, üzerine prezervatif geçirilmiş makyaj süngerleri, ayakkabı vurmasına karşı üretilmiş slikon destekler, göğüs ucu petleri, …
  • Göz altı morluklarından kurtulmak için kırmızı ruj üzerine kapatıcı uygulaması
  • Kontür, eyeliner ve kaş doldurma uygulaması için kullanılan bıçak, kaşık, bant, hatta taze biber …
  • Makyajı sabitlemek için saç spreyi uygulaması
  • Pürüzsüz bir ten için yüz traşı
  • Ve daha bir çoğu… Bunlar benim denk geldiklerimden aklımda kalanlar.

Acaba bir tek bana mı mantıksız geliyor bu uygulamalar? Mevcut ürünler, methotlar yetmiyor mu acaba? 🙂 Gün geçmiyor ki yeni bir ürün ya da methot ortaya çıkmasın. Zaten üreticiler gerek daha kolay kullanım için gerek daha başarılı gerekse aslında mevcuttakinden pek de bir farkı olmayan ürünler/methotlar sürüyorlar piyasaya. Üreticilerin amacı belli, sonuçta para kazanacaklar. Ya biz tüketiciler? Para ile yeni çıkan ürünleri almamız normal, daha iyi oldukları vadediliyor, ama kendi kendimize buluşlar yapmak? Para harcamadan eldeki imkanları değerlendirmek için olduğuna inanmıyorum. Çünkü misal fondoten uygulaması için hiç bir şey olmadan ellerimizle bile uygulama yapabiliriz.

Sanırım saçmalayarak gündemde olmak gibi bir durum söz konusu, ama benim hayatımda gereksiz saçma şeylere yer yok. Hele de bazıları var ki durumu kötüleştirebilir (göz altı morluklarına kırmızı ruj uygulamasının göz altı hassasiyetini arttırabileceği, yüz traşının yüz tüylerini belirginleştirebileceği ve sertleştirebileceği gibi) ve hatta kontür uygulaması için bıçak kullanımının kesiklere sebebiyet verebileceği ve eyeliner uygulaması için kaşık kullanımının ufak bir el kayması ile göze hasar verebileceği gibi oldukça tehlikeli olabilir.

Benim nacizane tavsiyem bu tarz mantıksız uygulamalardan kaçınmanız yönünde. Makyajın daha mükemmel (!) olması için böyle gereksiz methotlardan faydalanmanıza hiç gerek yok. Her konuda olduğu gibi güzel makyaj yapabilmek de zamanla olacak bişi. Zaman geçtikçe eliniz yatkınlaşacak ve daha güzel makyaj yapmaya başlayacaksınız. Ayrıca yüzünüzü de tanıyacak, size neyin, nasıl daha çok yakıştığını da zamanla görerek öğreneceksiniz. Her zaman mantığınız ve aklınız sizinle.  Bir tavsiye bile alsanız aklınıza yatmıyorsa mutlaka konunun uzmanına danışın ve doğrusunu öğrenin.

Youtube kanallarında olsun, bloglarda olsun internette gördüğünüz, duyduğunuz, okuduğunuz her şeyin mantıklı olması gerekmiyor. Siz siz olun önce kendi mantık süzgecinizden geçirin. Ne youtuber arkadaşlarım ne de blogger arkadaşlarım konunun uzmanı değiliz ve sizi de tanımıyoruz. Bu nedenle bizler sadece kendi doğrularımızı sizlerle paylaşıyoruz, bu doğrular size uygun olmayabilir. Söz gelimi bir ürün ya da kullandığımız makyaj methotları size uygun olmayabilir. Siz de zamanla kendinizi de tanıdıkça size uyan ürün ya da makyaj metodunu bulacaksınız. Tabi bu arada bizim kullandığımız ürün ya da methotlardan da mantığınıza uygun gelenleri deneyebilirsiniz. Kim bilir belki de size de uyacak bir ürün/methottan bahsediyoruzdur 😉

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment