Akşam Rutinim

Merhabalar,

Bugün benim akşam rutimden bahsedeceğiz.

Çalıştığım için hafta içi kendime ayırabildiğim zaman çok kısıtlı oluyor maalesef. Evde olduğum bu zaman aralığında da birincisi o kadar yorgun oluyorum ki sadece tembel tembel uzanmak istiyorum, ikincisi de eve vardığımızda yemek hazırlama, sofra kurma-kaldırma gibi basit ev işlerini yapmak gerekiyor. Bu nedenle akşam iş dönüşü üstümü değiştirdikten sonra önce yüzümdeki makyajdan kurtuluyorum. Makyaj temizleyici olarak önce çift fazlı ya da yağlı bir temizleyici sonrasında ise su bazlı bir temizleyici ile  cildimi siliyorum. Arkasından ise mutlaka yüzümü bazen scrub bazen de yüz yıkama jeli ile yıkıyorum. Ojelerimi çıkarıyorum, ellerimi yıkayıp makyaj çantamdaki ürünleri yerlerine koyuyorum. Şimdi sofrayı hazırlama ve yemek zamanı. Buzdolabında yemeğim varsa şanslıyız (maalesef her zaman evde yemek olmuyor), yoksa alternatif yiyecekler düşünüp karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Yemek sonrası tüm günün yorgunluğu daha da belirginleşiyor ve üstümüze bir ağırlık çöküyor bu nedenle önce biraz dinleniyorum. Daha sonra duş alacaksam önce duşumu alıp sonra cilt bakım rutinime başlıyorum.

Duş aldıysam önce vücudumu nemlendiriyorum. Sonrasında tonik uygulamasıyla yüzümü nemlendiriciye hazırlıyorum. Göz çevreme serum ve arkasından göz çevresi kremini ufak parmak darbecikleriyle masaj yaparak uyguluyorum. Yüz ve boyun bölgem için de yüz kremimi sürdükten sonra salondaki köşeme çekiliyorum. O gün çok tüketmediysem ve canım da istiyorsa çay ya da kahve yapıp salondaki köşemde ayaklarımı uzatarak dinlenmeye çalışıyorum. Zaten fazla bir zaman geçmeden uyku bastırıyor, dişlerimi fırçaladıktan sonra cilt bakımımın son aşaması olan uykuya hazırlık rutinim bazen nemlendirici sprey bazen de cilt yağı + uyku maskesi (tamamen cildimin nem ihtiyacı ve mevsime göre değişiyor), dudak balmı ve el-ayak kremi uygulamasından ibaret. Uykum kaçmadıysa hemen, kaçtıysa da yatakta biraz kitap okuduktan sonra erkenden uyku moduna geçiyorum.

Cuma ve Cumartesi akşamları ertesi gün iş olmadığından film izleme ya da arkadaşlarımızla buluşma gibi sosyal aktivitelerden sonra evdeki cilt bakım rutinim diğer hafta içi günlerdeki ile aynı. Pazar akşamları ise hafta içi akşamlara benzer bir akşam rutinim var, malum ertesi gün iş var.

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment