Yves Rocher Toz Peeling

Merhabalar,

Duymuşsunuzdur, Yves Rocher %100 Doğal Toz Peeling ürününü piyasaya sürdü. Ürün tanıtımı ve vadettikleri şu şekilde:

“Cildinizin ihtiyaçlarını karşılayarak cilde uyum sağlayan yapısı sayesinde cildiniz anında arınır, pürüzsüzleşir ve parlar. İçeriğindeki %100 doğal içerikten Yeşil Kil, Papatya, Kayısı, Baikal Tozu, Esmer şeker, Sünger Taşı, Selüloz ile oluşan yumuşak yapısı ile cildinizi ölü hücrelerden arındırır. Haftada 1 veya 2 kez kullanıma uygundur. Temizleme jeliniz ile birleştirip nemli cildinize uygulayıp dairesel hareketler ile masaj yapınız.”

Çoğu zaman kendime zar zor zaman ayırdığımdan temizleme jeline karıştırarak uygulama olayı benim dikkatimi çekti ve hemen gidip aldım 🙂 Zaman en kıymetli şey sonuçta değil mi 😉

İçeriğine baktığımda Baikal Tozu hakkında bilgi sahibi değildim, öğrendim ki; Baikal Tozu gerçek bir arındırıcı kaynağı olup geleneksel bir yöntem kullanılarak doğal bir süreç ile Kaside kökü ekstresinden elde ediliyormuş. İşte Baikal Tozu cildi sebum fazlasından arındırıp matlık sağlıyormuş.

Kafamı kurcalayan bir içerik daha oldu: Sünger taşı. Açıkcası cildimi tahriş edebileceğini düşünmüştüm. Topuk taşı olarak bidiğimiz sünger taşından elde edilen ürünler, başta sabun mamüllerinde olmak üzere, diş macunlarında, diş temizleme tozlarında ve kremlerde yaygın olarak kullanılmaktaymış. Zaten partiküller de çok küçük olduğundan herhangi bir tahrişe neden olmayacağına kanaat getirdim – ki aşırı hassas olan cildimde şimdiye kadar herhangi bir sıkıntıya yol açmadı 🙂

Yves Rocher’nin bu toz peelingini gerek yine Yves Rocher’nin Hydra Vegetal temizleme jeli ile, gerekse Clinique 3 Adımlı Cilt Bakım Sistemi’ndeki sıvı yüz sabunu ile karıştırarak kullandım. Sonuç olarak gerçekten de cildimdeki sebum fazlalığını arındırıp cildimi dengeledi. Yanaklarımdaki yağ dengesizliğini geçirdi, yüzümdeki aşırı kuru bölgeleri de daha fazla kurutmadı. Şu an cildim bir zamanlar çok övündüğüm pürüzsüzlüğüne geri dönme yolunda 😉 Ben haftada 1 kere kullanıyorum, cildimi çok yağlı hissedersem ve haftada 1 kullanımın yeterli gelmediğini hissedersem arada bir haftada 2 kez kullanırım diye düşünüyorum.

Olumlu etkilerini ve kullanım kolaylığını göz önüne aldığımda kullanmaya kesinlikle devam edeceğim. Ama küçük bir not: sık kullanmamak kesinlikle önemli. Çünkü gözenekleri temizlemek için kayısı çekirdeği olsun şeker olsun sünger taşı olsun ciltte ufak da olsa bir sürtünmeye yol açıyor, kil de çok sık kullanıldığında cildi kurutuyor. Bu nedenle ürünün üzerinde de yazdığı üzere haftada 1 veya 2 kullanım yeterli oluyor, fazla kullanım cildinizi tahriş edebilir. Ve bu uyarı sadece kuru ciltler için değil, yağlı ciltlerde de tahriş söz konusu olabilir.

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment