Beni Tanıyın + ufak bir tanışma hediyesi

Merhabalar,

İlk yazım ile karşınızdayım. Önce tanışalım istedim. Ben Aysun, 29 yaşındayım ve Ekim doğumlu bir Akrep burcu kadınıyım. Yaklaşık 2 senelik evliyim. Endüstri Mühendisiyim ve özel bir şirkette Kalite Mühendisi olarak çalışıyorum.

Öncelikle Akrep burcu özelliklerini çoğunlukla taşıdığımı belirteyim. Akrep burcu kadınının özellikleri için tıklayın. Kıskançlığım yalnızca sevdiklerimi paylaşamama şeklindedir. Oldukça duygusal ve merhametli olmama rağmen bana yapılan iyiliği ya da kötülüğü unutmam. Bazen bu huyumu hiç sevmiyorum ama atalarımız ne demiş “can çıkar, huy çıkmaz”.

Hayatımda vazgeçemeyeceğim şeylerin başında: Ailem, İnancım ve Vatanım geliyor.

Modaya körü körüne bağlı değilim, herkesin kendine özgü bir tarzı olduğuna inanıyorum. Sonuçta bir şey moda diye herkese yakışacak demek değil. Bence önemli olan yaşa, vücuda ve tipe göre modayı kendinize uyarlamanız ve kendinize yakışanı moda olarak algılamanız. Moda ifadesi ve her sene hatta her sezon değişmesi “Tüketim Toplumu” olmanın  bir hem nedeni hem de sonucu aslında. Bütçenize uyan ve kendinize yakışan, kendinizi rahat ve güzel hissettiğiniz şeyleri kendi modanız ilan edin gitsin. İlla çok para harcamaya ya da aslında size hiç yakışmayan şeyleri sırf moda diye kullanmaya hiç gerek yok.

Makyaj konusunda da abartıdan kaçıp doğallıktan yana olmuşumdur hep. Unutmayın gereğinden fazlası hep daha fazlasını çağıracaktır, abartmaya lüzum yok. Örneğin; cildiniz zaten genç ve düzgünse fondotene gerek yok, ama siz gerekli olmamasına rağmen kullanırsanız cildiniz ya kötüye gideceğinden (gözeneklerinizi büyütecektir ve kimyasal içerdiğini de unutmayalım) ya da fondotensiz artık gözünüze eskisi kadar pürüzsüz gelmeyeceğinden fondoten kullanımınız artarak devam edecektir. Genç yaşta akne problemi yaşayabilirsiniz cilt temizliğine öenm vermeniz, sivilcelerinizi kesinlikle ellememeniz ve probleminiz ileri derecede sizi rahatsız ediyorsa bir dermatalog ile görüşmeniz önemlidir. Cilt bakımı ile ilgili daha detaylı konuşuruz zaten. Unutulmaması gereken önemli bir nokta: Cildinizin sağlığı. Lütfen gereksiz yere ilaç içmediğiniz gibi cildinize de gereksiz yere ürün kullanmayın.

Moda gibi müzik, film/dizi ve kitap konusunda da bu tarz bana uymaz gibi önyargılarım yoktur. Sanırım tek bir kalıba/tarza sığdıramıyorum kendimi, yeterli gelmiyor 🙂 Bir tarzı sevmeniz o tarzda her müzik/film/dizi/kitabı beğeneceğiniz anlamına gelmediği gibi farklı tarzlardan hoşlanmanız da zevkimizin olmadığı anlamına gelmez. Müzik konusunda genelde Nostaljik ve Klasik müzik seviyor olsam da Metal, Pop hatta zaman zaman Arebesk dinlediğim ve sevdiğim şarkılar da var. Küçükken org/piano çalıyordum, çok uzun süredir çalmadım, büyük ihtimalle nasıl çaldığımı da unutmuşumdur. Çello çalabilmek istedim, nedense çok ilgimi çekiyor. Piano, çello, keman ve elektro gitar sesi ruhuma dokunan müzik tınıları. Kitap/Film/Dizi konusunda diyebileceğim tek şey okumadan/izlemeden sevip sevmeyeceğinizi bilemezsiniz, konusu ilgimi çekerse ayrım yapmam okur/izlerim. Bilim kurgu filmler de belki bir gün geleceğimizin gerçekliği olacak. Sadece korku filmi konusunda gerçekte var olan ama göremediğimiz varlıklar (siz anladınız 🙂 ) ile ilgili filmleri izlemiyorum, gereksiz yere kendimi korkutup germek istemiyorum. Hayat zaten zaman zaman yeterince gerici olabiliyor.

İlgi alanlarıma gelince; seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek, doğa, mimari, fotografçılık, yemek (özellikle pastane ürünleri) yapmak, eski para,pul ve kalem biriktirmek, tabi ki kitap okumak, yeni bir şeyler denemek (yemek konusunda yeni şeyler denemek –böcek vs gibi- hariç 🙂 ) ve öğrenmek ve de mini boy parfümler diyebilirim. 

Tanışmaya elim boş gelmedim 🙂 Tanışma hediyenizi öğrenmek için tıklayın 😉

Yorumlarınızı, istek/önerilerinizi, sorularınızı bekliyorum.

Yeni paylaşımlarda buluşmak ümidiyle… Takipte kalın 🙂

Leave a Comment